Sunday, June 1, 2025

وجود ۷۳۰۰متخصص اطفال در کشور/ خطر کمبود متخصص در ۱۰سال آتی


 8 خرداد 1404 تسنیم


به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر علی ربانی، رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران، امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در محل این انجمن برگزار شد، در پاسخ به سؤال تسنیم درباره‌ تعداد پزشکان متخصص کودکان در کشور و میزان تمایل پزشکان به ورود به این رشته تخصصی اظهار کرد: حدود 7300 پزشک متخصص کودکان در کشور داریم که بخش عمده‌ آن‌ها جوان هستند. چالش‌های اقتصادی و معیشتی این جوانان را دچار آسیب کرده و اقبال به این رشته بسیار کاهش یافته است. اگر دولت برنامه‌ریزی درستی نداشته باشد، در 10 تا 15 سال آینده با کمبود پزشک متخصص کودکان مواجه خواهیم شد و خدمات پزشکی مناسبی به کودکان ارائه نخواهد شد.

وی افزود: تعداد زیادی از پزشکان برای تأمین معیشت خود نیازمند بهبود شرایط تعرفه‌ای هستند و در نتیجه، در سال گذشته استقبال از رشته‌ کودکان در دانشگاه‌ها به حدی کاهش یافته که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از 60 نفر ظرفیت این رشته، تنها 4 نفر وارد آن شده‌اند.

ربانی تأکید کرد: در ایران با کمبود پزشک مواجه نیستیم؛ چالش اصلی، موضوع ماندگاری پزشکان در مناطق محروم است. در این زمینه، مشکلات معیشتی پزشکان باید مورد توجه قرار گیرد و بیمه‌ها باید پای کار بیایند تا مشکلات برطرف شده و تمایل پزشکان به ماندگاری در کشور افزایش یابد.

وی ادامه داد: تعرفه‌های پزشکی باید متناسب با تورم افزایش یابد و این افزایش هزینه‌ها را باید بیمه‌ها پرداخت کنند، نه مردم؛ اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاده است. نباید اجازه داد در حوزه‌ پزشکی و ارائه‌ خدمات آن نیز ناترازی ایجاد شود. دولت و مجلس باید در راستای حل این مشکلات تلاش کنند تا بیمه‌ها بتوانند تعرفه خدمات پزشکی را متناسب با افزایش هزینه‌های جاری پوشش دهند.

رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران با هشدار نسبت به افزایش آمار مهاجرت پزشکان متخصص کودکان گفت: پزشکان بیشتر به کشورهای حاشیه‌ خلیج فارس و کشورهای اروپایی مهاجرت می‌کنند، در حالی‌ که بسیاری از آن‌ها تمایل دارند در کشور بمانند و به مردم خود خدمت کنند.

ربانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه 40 درصد مرگ‌ومیر کودکان در چهار سال گذشته به علت حوادث رانندگی بوده است، به برگزاری پویش «نه به تصادف» اشاره و تصریح کرد: اگر بتوانیم در قالب این پویش آمار حوادث را کاهش دهیم، خدمت بزرگی به جامعه خواهد بود.

وی با بیان اینکه سالانه حدود 20 هزار نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست می‌دهند که بخش مهمی از آن‌ها کودکان هستند، خاطرنشان کرد: به‌عنوان یک انجمن مطالبه‌گر، از طریق آموزش و فرهنگ‌سازی و در تعامل با نهادهای مختلف تلاش داریم رانندگی ایمن را در جامعه ترویج دهیم تا مرگ کودکان بر اثر حوادث رانندگی کاهش یابد.

در ادامه این نشست خبری، محمد زنوزی‌راد، دبیر انجمن پزشکان کودکان ایران، نیز با اشاره به برگزاری همایش سالیانه جامعه پزشکان کودکان ایران از تاریخ 22 تا 25 خردادماه در سالن همایش‌های رازی، اظهار کرد: فرهنگ‌سازی برای رانندگی ایمن یکی از محورهای این کنگره است که با حضور نهادهای مختلف مورد بحث و تبادل‌نظر قرار خواهد گرفت.

No comments:

Post a Comment

شناسایی بیش از ۶۰۰ کودک کار در اهواز و لرستان

  ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ هرانا مدیرکل بهزیستی خوزستان از شناسایی ۲۴۰ کودک کار در اهواز خبر داد. مدیرکل بهزیستی لرستان نیز اعلام کرد ۳۷۹ کودک کار در ا...