به گزارش مشترک یونیسف و سازمان جهانی کار برای اولین بار بعد از ۲۰ سال تعداد کودکان کار در دنیا افزایش یافته است. بیشترین آمار مربوط به جنوب افریقا با بیش از ۱۶ میلیون کودک کار است……
بعد از ۲۰ سال برای اولین بار تعداد کودکان کار در دنیا افزایش یافته است. این را گزارشی میگوید که یونیسف (صندوق کودکان سازمان ملل) با همکاری سازمان جهانی کار تهیه کرده است.
این گزارش هر چهار سال یک بار تهیه میشود. دادههای گزارش جدید پیش از کرونا جمعآوری شده بود. در اوایل سال ۲۰۲۰ حدود ۱۶۰ میلیون کودک در سراسر جهان قربانی کار کودکان بودهاند؛ تقریبا هشت و نیم میلیون بیشتر از چهار سال قبل.
در دوران شیوع کرونا وضعیت بدتر هم شده است. کودکان بین پنج تا ۱۱ سال بیش از نیمی از کودکان کار را تشکیل میدهند.
۷۰ درصد کودکان کار در بخش کشاورزی، ۲۰ درصد در بخش خدمات و ۱۰ درصد در بخش صنعت به کار گمارده شدهاند.
سازمان جهانی کار هشدار داده که کودکانی که مجبور به کار میشوند از نظر فیزیکی و روحی در معرض خطر هستند. حقوق این کودکان و شانس برای آیندهشان در اثر کار اجباری به شدت محدود میشود.
علاوه بر این رابطه بین فقر و کار کودکان یک چرخه بیپایان است که هریک دلیل آن دیگری است و نسل به نسل تکرار میشود.
محروم از تحصیل
بر اساس گزارش سازمان ملل، ۲۸ درصد کودکان کار پنج تا ۱۱ ساله و ۳۵ درصد کودکان کار ۱۲ تا ۱۴ ساله به مدرسه نمیروند. همچنین این گزارش تصریح کرده که کار کودکان بین پسرها بسیار رایجتر از دختران است. اما اگر کار در خانه در این آمار محاسبه شود، تفاوت بین پسرها و دخترها کمتر میشود.
یونیسف و سازمان جهانی کار به خصوص وضعیت کودکان کار در جنوب افریقا را مورد بررسی قرار دادهاند. در این منطقه ۱۶ میلیون و ۶۰۰ هزار کودک کار وجود دارد که به نسبت چهار سال قبل بسیار بیشتر شده است.
دلایل این افزایش، ازدیاد جمعیت، بحرانهای تکرارشونده، فقر شدید و گسترده و نبود قوانین حمایتی اجتماعی است.
در فاصله سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ تعداد قربانیان کار کودکان ۹۵ میلیون کمتر شده بود.
No comments:
Post a Comment